Werk-Veiligheidsschoenen

De werk-veiligheidsschoenen moeten comfortabel zitten en veiligheid bieden. Daarom wordt er gesproken over veiligheidsschoenen in plaats van werkschoenen. Veiligheidsschoenen bieden bescherming tegen uitglijden, vallende voorwerpen, warme of juist koude temperaturen, vloeistoffen en spijkers. Daarom zijn veiligheidsschoenen voorzien van verharde stalen of kunststof neus en eventueel een tussenzool.

Er zijn verschillende uitvoeringen van veiligheidschoenen. Veiligheidsschoenen die er uitzien als de standaard werkschoen, maar ook als de normale vrijetijdsschoen. De normale vrijetijdsschoenen zijn allemaal voorzien van een beschermde neus en een tussenzool.

Voor de veiligheidsschoenen zijn verschillende normen opgesteld. Afhankelijk van het soort werk en het gevaar dat dit oplevert moet het type veiligheidsschoen aan bepaalde normen voldoen om deze op uw werk te mogen dragen.

De verschillende normen worden aangegeven met SB, S1, S1P, S2, S3, S4 en S5. Dankzij deze normen vind u altijd de juiste schoen voor bij uw werk(omgeving). Daarnaast zijn er nog een aantal eisen voor de gehele veiligheidsschoen, de zool, hiel en het bovenleer, de slipweerstand en de statische elektrische lading ESD.

Wij zijn trotse dealer van Gerba, Grisport, Redbrick, Mr. Miles, To Work For, Sika, Strövels en Eurofort.

Bent u benieuwd naar ons assortiment? Bezoek dan eens onze 150 m² showroom, of bekijk het in de online showroom.